Αντώνης Αντωνίου

Ο Αντώνης Αντωνίου κατάγεται από την Αγία Βαρβάρα (επαρχία Λευκωσίας).

Έχει σπουδάσει χορό και χορογραφία στην Βουλγαρία και στην συνέχεια πήρε το πτυχίο του διεθνή οργανισμού (Ι.D.Τ.Α.) για καθηγητές χορού, της Αγγλίας. Παράλληλα ασχολήθηκε με την Αθλητική μορφή του χορού, και σαν χορευτής αθλητής εκπροσώπησε την χώρα μας σε αρκετούς Διεθνείς και Παγκόσμιους αγώνες. Ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αθλητικού χορού στην οποία διετέλεσε πρόεδρος από την ίδρυση της μέχρι και το τέλος του 2009.

Διδάσκει στη σχολή χορού ΣΧΗΜΑ Sport & Dancing από το 2000 μέχρι σήμερα χορογραφώντας όλες τις παραστάσεις της σχολής. Είναι επίσης προπονητής σε ζευγάρια και ομάδες που ασχολούνται με τον Αθλητικό χορό.

Παράλληλα, προσφέρει τις υπηρεσίες του, σε πολιτιστικούς ομίλους, δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, θεατρικούς οργανισμούς καθώς επίσης και στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού (K.O.Α.).

Είναι επίσης διεθνής κριτής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αθλητικού Χορού (WDSF).

Η συνεχής μελέτη και επιμόρφωση στο χορό τον βοηθά να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να έχει επαφή με το τι συμβαίνει σε Κύπρο και εξωτερικό για να μπορεί να προσφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα όπου και όποτε του ζητηθεί.